Ede bácsi 3.
2016. június 15. írta: Vitkolczi Ildikó

Ede bácsi 3.

(Jó húsban...)

Ede bácsi megsértett valakit, pedig nem is állt szándékában… sőt.

A távolsági buszra várt a buszpályaudvaron, mikor levágódott mellé egy fiatal hölgy… illetve inkább lány, sőt, Ede bácsi szerint még majdnem kislány.

Nagyon morcosnak tűnt, a száját huzigálta, meg a mobilját böködte, amit Ede bácsi még mindig nem igazán ért, hogy az mire jó.

Olgi néninek magyarázta már párszor, hogy ez majdnem olyan, mintha ő meg tévé képernyőjét böködné, ha unja a műsort, és azt akarja, hogy változzon a műsor. A mobilnál ez működik, a tévénél nem, a fene tudja, miért.

A kislány annyira rosszkedvűnek tűnt, ahogy ott ült a pad túlsó szélén, ujjatlan pólóban és nagyon rövid farmersortban, hogy Ede bácsi mindenképp akart neki vmi vigasztalót mondani.

Olgi néni, aki utólag értesült az egészről, már előre a szemét forgatta, és, ahogy kis is fejtette, ha ő is jelen van, sürgősen lebeszéli Ede bácsit az ilyesmiről, de hát Ede bácsi horgászni mindig egyedül indul, szerinte Olgi néni elzavarja a halakat a sok beszéddel.

Ede bácsi törte a fejét egy darabig, nézte a böködő ujjat, meg az egész morcos kislányt, és végre rájött a bókra, amivel biztosan felvidítja a padtársát.

- Hogy maga milyen jó húsban van, látszik a combján meg a karján, nem úgy, mint ezek a mostani pipaszár lányok!

Erre a kislány csak még dühösebb arcot vágott, aztán felpattant, és elszaladt, de odébb leült egy másik padra, onnan bámult bőszen Ede bácsira, aztán megint a telefonját böködte.

Olgi néni megpróbálta elmagyarázni Ede bácsinak, mekkora hülyeséget mondott, de hát nem érti az öreg.

 

(Kép: https://hu.pinterest.com/pin/484911084861466586/)

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeselem2percben.blog.hu/api/trackback/id/tr538812090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása