Ede bácsi 9.
2016. június 22. írta: Vitkolczi Ildikó

Ede bácsi 9.

(A harcsabajszú...)

Olgi néni nagyon megörült tegnap hajnalban Marika néninek, mivel már egy hete nem találkoztak, és nem volt kivel megbeszélni, hogy mi történt a legutóbb a Szomszédok ismétlésében.

Épp ott tartottak, hogy már a Virág doktor sem a régi mogorva, mióta szerelmes, amikor kinyílt az egyik ablak a földszinten, és egy harcsabajszú ember kikiabált rajta. Konkrétabban: ordított velük az az ember, hogy minek trafikálnak folyton az ő ablaka alatt, mikor ő most is éjszakás volt, és szeretné már végre kialudni magát, de ilyen hangzavarban nem lehet.

Pláne nem a Virág doktorról akar hallani, akit már akkor is utált, mikor az a nyamvadt sorozat ment a tévében.

Szóval egyszerűen elzavarta őket a kedvenc helyükről, panaszolta Olgi néni  Ede bácsinak, miután hazaért, pedig az a legjobb hely a kutyasétáltatáshoz, mert ott sokáig lehet álldogálva beszélgetni, hiszen hosszan odasüt a nap.

Pedig nem volt egyébként rossz kinézetű a harcsabajszú, csak ne ordított volna olyan hangosan. Arra a – szintén - harcsabajszú tűzoltóra emlékeztetett a gönci vásárból, 1970-ben, merengett Olgi néni, akire Ede bácsi már úgyse emlékszik.

De mivel Ede bácsi nagyon is emlékezett, mi is volt ’70-ben a gönci vásárban a (szerinte ráadásul pontyszájú) tűzoltóval, felszólította Olgi nénit, mutassa meg neki, hol lakik a jelenlegi harcsabajszú.

 De mivel - végeredményben – Olgi néni sem hülye, azt mondta, már nem emlékszik...

 

(Kép: https://hu.pinterest.com/pin/484911084861542453/)

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeselem2percben.blog.hu/api/trackback/id/tr688826606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása