Ede bácsi 1.
2016. június 15. írta: Vitkolczi Ildikó

Ede bácsi 1.

Műhelytitkok :)

92e5ff47e564cbcf3aea658eb1f6922c.jpg

 Amikor a kutyasétáltató mamik olyan hangosan tárgyalják ki az életet a ház mögött, hogy a 3. (!) emeleten is hallom, hogy b....szta el Ede bácsi a csempézést a fürdőben stb. ... Komolyan, a saját sztorimat nem tudom tőlük írni... vagy fogom magam, átírom az egészet, és beleteszem Ilonkát, Olgit, Ede bácsit, meg a lepotyogó csempét...

Ennyi volt az első bejegyzésem, 2016. június 1-jén.

És olyan lájközön indult el rá, záporoztak a kérdések, hogy ki az az Ede bácsi, mi van a csempével, és le tudnám-e titokban fotózni őt meg a nejét, mikor a kutyát sétáltatják, hogy csak tátott szájjal lestem. :)

És mivel a kutyasétáltató hölgyek kb. minden hajnalban itt kiabálnak a ház mögött, és elég gyakran felébresztenek, volt apropója egy következő bejegyzésnek.

Azóta sokan kérdeztétek, hogy lehet, hogy ennyi mindent meghallok a 3. emeleten.

Ezért most jön a valóság Ede bácsiról és Olgi néniről - aki nem akarja tudni, az itt álljon meg, és ne olvasson tovább!

 

 

 

 

 

 

 

Én szóltam. :D

Tehát: Ede bácsi és Olgi néni nem létezik.

Sajnos.

Illetve - ha valahol léteznek is, hát nem hallótávolságon belül...

Ami valós ebben a történetben, az a helyzet, hogy az idős hölgyek itt sétáltatják a kutyáikat, és közben ordítva társalognak egymással - meg az utca végén közeledő újabb hölggyel -, és a kutyáik is olyan hangosan ugatnak, hogy hajnalban felriadok rá, délután 6-kor meg "csak" az írásban zavarnak meg. (Ráadásul többnyire egyszerre beszélnek, vagy nagyon gyorsan, így maximum a kötőszókat értem meg a mondandójukból...)

Írhattam volna olyan posztot is róluk, hogy a fene álljon beléjük, hogy miért kell hajnalban üvöltve társalogni pont az ablakom alatt... de hát nekem is volt még neveltetésem, ahogyan Olgi néninek is. :)

Így inkább ez a bejegyzés lett belőle, spontán, bármilyen folytatási szándék nélkül.

Csakhogy...

Elkezdtetek kérdezgetni.

Nekem meg beindult az agyam.

És elkezdtem írni.

Még olyan sztori is van az eddigi hét történetben, aminek az alapja saját élmény volt. (Lehet találgatni, melyik.)

Hát így.

Köszönöm a lelkesedést, a hozzászólásokat, és ígérem, megpróbálok még sok Ede bácsis történetet kitalálni. (Vagy jobban hallgatózni, hátha a hölgyek is mesélnek valami érdekeset.)

 

(Kép: https://hu.pinterest.com/pin/484911084861466567/)

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeselem2percben.blog.hu/api/trackback/id/tr538811550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása